Bangkok ~ Byen som aldri søv ~

Bangkok

Utsikten frå rommet vårt i Baiyoke Skyhotel

Bangkok er hovudstaden og den største byen i Thailand. Krung Thep Mahanakhon er det formelle namnet på provinsen Bangkok, med 5 844 607 innbyggere(2004) og eit areal på 1 568,7 km². Bangkok vart gjort til hovedstad i 1782 etter at den tidligere hovedstaden Ayuthaya vart rasert av hærstyrker frå Burma. Hovudstaden vart grunnlagt av Rama I, som var den fyrste kongen i Chakri dynastiet. Bangkok ligg 40 km fra munningen av Chao Praya-elva. Moderniseringa av byen vart gjort for alvor frå 1950-tallet då dei fleste kanalane som gjekk gjennom byen vart tetta igjen og vestlig bebyggelse vart oppført.

«The city that never sleeps»

Me har hatt fleire turar til Bangkok, mest for shopping og litt for sightseeing. Det lengste opphaldet i Bangkok var i forbindelse med min fars sjukdom og død, der han var innlagt på Bangkok Hospital i ein måned. Me har overnatta på mange ulike hotel i Bangkok, nokre veldig bra, andre ikkje heilt å anbefale. Nokre med tanke på å væra turist nokre dagar i byn, nokre bare for å overnatte for å reise vidar neste dag og andre igjen fordi man treng ein billig stad å bu på ubestemt tid.

At byen aldri søv er sant nok, men den blir ganske mykje roligare på nattestider likevel. Det kjem nok an på kor man er i den store byen.

 

JJ-markedet2

Mykje folk på handling i Chatuchak

 Shopping i Bangkok

Uansett om ein er ute etter billige klokker eller dyre design-klær, finn ein det i Bangkok. Frå utendørsmarked som sel billige kopivarer, til enorme kjøpesenter med varer frå eksklusive merker som Louis Vuitton, Emporio, Armani, Gucci, Hugo Boss, Burberry og Prada.

I Bangkok finn du meir enn 250 kjøpesentre og varehus, dei fleste finn ein langs Sukhumvit Road og ved Siam Square.

 

 

Dei mest kjende kjøpesentrene er:

  • CentralWorld ligg i Prathum Wan-distriktet. Har eit gulvareal på 550 000 m² (verdens tredje største). Her finn du ein Major Cineplex kino med 6 skjermar og ein 24 baners bowlinghall i 7. og 8. etasje. SFWorld kino med 15 skjermar i 7. til 9. etasje og 500 butikkar. Har dagleg 150 000 besøkande.
  • Siam Paragon med 8 etasjer er bruksarealet over 300 000 m², og det huser over 270 butikker og restauranter. 30-baners bowlinghall i 4. etasje. Major Cineplex kino med 14 skjermer i 6. etasje. Konserthall med plass til 5 000 mennesker. Siam Ocean World, Sørøst-Asias største akvarium, ligg også i bygget. Målgruppa for Siam Paragon er thailands velståande samt turistar.
  • Siam Discovery
  • Siam Center
  • Emporium er eit sofistikert 6. etasjers handlesenter i Sukumvit. Her finn du anerkjende designer merker, ein luksuriøs kino, galleri, eit stort supermarked og food court. Det er veldig enkelt å finne, ta Skytrain til Phrom Phong BTS Skytrain Station, då er du der.
  • Gaysorn
  • MBK  med sine 8 etasjer inneheld senteret rundt 2000 butikker, restauranter inkludert eit 4 etasjers Tokyu varehus. MBK har meir enn 100 000 besøkande kvar dag, kor halvparten består av unge thaier og 1/3 turistar. Du tar Skytrain(BTS) National Stadium for å koma til MBK.
Chinatown

Chinatown

JJ-markedet

Skohandling i Chatuchak markedet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Utendørsmarkeder:

 

Norge har ambassade i Thailand, Bangkok

Suvarnabhumi (BKK) er den internasjonale flyplassen i Thailand, og den ligg i Bangkok

Don Muang er innlandsflyplassen i Bangkok, Thailand. Den var også den internasjonale flyplassen fram til Suvarnabhumi opna i 2006.

 

Dream World

Dream World

Stine-og-bessen-med-slange

Stine og bessen held slange i Dream World

Stine-o-g-tigerungen i Dream World

Stine held tigerunge i Dream World

 

 

 

Serverdigheter som kan vera greit å få med seg i Bangkok: